Nog tot en met 30 september kan je opnieuw een bezoekje brengen aan twee van de mooiste kerken van Geel: de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Amandskerk. Tijdens het toeristische seizoen kan je op eigen houtje de pracht van deze monumenten komen ontdekken.

Als er twee monumenten het centrum van Geel domineren, dan zijn het wel de Sint-Dimpnakerk (1349-1479) en de Sint-Amandskerk (1489-1547). De eerste staat te pronken op het Sint-Dimpnaplein, de laatste overheerst het majestueuze Geelse marktplein dat het voorbije jaar een grondige facelift heeft gekregen.

Aan beide kerken is een rijke geschiedenis verbonden en allebei verbergen ze een prachtig interieur. Welke kerk de mooiste is laten we graag in het midden. Kom gerust eens een kijkje nemen en beslis zelf! Beide kerken kunnen bezocht worden van dinsdag tot en met vrijdag én op zondag en dit telkens van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.
 
Bij de kerkwachters van de Sint-Dimpnakerk en bij Toerisme Geel kan je ook de handige gidsbrochure over de Sint-Dimpnakerk kopen. Het is een volledig in kleur uitgevoerde ‘reisgids door de kerk’ met veel foto's en verhelderende uitleg. De gids wordt tegen kostprijs van 3,50 euro aangeboden.